اقدامات پیشگیری از کرونا
پاسخ به پرسش آیا برنجکاران مزارع شالیکاری، در معرض ویروس کرونا هستند و ویروس کرونا چقدر میتواند در گل و لای زنده بماند
دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش آیا برنجکاران مزارع شالیکاری، در معرض ویروس کرونا هستند و ویروس کرونا چقدر میتواند در گل و لای زنده بماند) را منتشر کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت،کشاورزی از جمله مشاغلی است که زمان در آن بسیار مهم است. اگرچه با شیوع ویروس کرونای جدید، شاغلین به ماندن در خانه و حفظ فاصله فیزیکی توصیه میشوند اما کشاورزان نگران زمان کاشت و برداشت محصولات خود هستند و ممکن است مجبور باشند در مزارع حضور داشته باشند. لزوم دسترسی مردم به مواد غذایی و زنجیره تأمین مواد غذایی نیز مزید برعلت است که کشاورزان را مجبور به ادامه کار می کند.
شالیزارهای برنج از مزارعی است که کشاورزان در فصول خاصی در آن کار میکنند. برنجکاران معمولأ مجبور هستند در گل و لای و آب زیاد کار کنند. مطالعه مستقیمی در مورد امکان انتقال ویروس کرونا از طریق گل و لای شالیزار در دسترس نیست؛ اما مطالعاتی در مورد زمان زنده ماندن خانواده ویروس های کرونا در انواع آبها مانند آب آشامیدنی، فاضلاب و غیره وجود دارد. از آنجا که در شالیزار نیز از آب استفاده میشود و در ترکیب گل و لای موجود نیز آب وجود دارد تا حدودی میتوان از نتایج مطالعات مشابه استفاده کرد. در چندین مطالعه، مدت زمان بقای انواعی از ویروسهای کرونا در آب آزمایشگاهی، آب دریاچه و فاضلاب یا پساب مورد بررسی قرار گرفته است. ویروسهای کرونا توانسته اند از 10 تا 22 روز در آب زنده بمانند. نوع ویروس کرونا، نوع آب، دما و خاصیت اسیدی آب، مقدار مواد شیمیایی موجود در پساب و حضور سایر میکروارگانیسمها (موجودات ریز زنده) در آب از عوامل تأثیرگذار بر مدت زمان بقای ویروسها بودند. علاوه بر این، در پسابها ممکن است مواد آنتی ویروس (موادی که باعث از بین رفتن ویروس میشوند) وجود داشته باشند و بر زمان بقای ویروس کرونا تأثیرگذار باشند. با این حال طبق مطالعات، با توجه به ترکیبات موجود در فاضلاب یا پساب، ممکن است مدت زمان بقای ویروس 2 تا 4 روز باشد.
اگرچه تاکنون اطلاعاتی مبنی بر انتقال ویروس کرونا جدید از طریق گل و لای موجود در شالیزارها یا تماس با آب آلوده گزارش نشده است، توصیه میشود به دلیل وجود ویروس کرونای جدید، امنیت زیستی در مزارع جدی گرفته شود. بنابراین لازم است تا حد امکان اصول بهداشتی توصیه شده را رعایت شود و کشاورزان فقط برای کارهای ضروری وارد مزرعه شوند. رعایت اصول زیر مورد تأکید است:
شستن و ضد عفونی دست ها به طور مکرر ،استفاده از امکانات مکانیزه تا حد امکان،کاهش مدت زمان کار،کسب اطلاعات لازم در خصوص بیماری، علائم و اقدامات پیش گیرانه لازم و رعایت فاصلهگیری فیزیکی
استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب، از جمله چکمههای پلاستیکی بلند و دستکش مناسب برای شالیکاران توصیه میشود.
نظر دهید